Ne čekajte radno mjesto, kreirajte ga!

Ne čekajte radno mjesto, kreirajte ga!

Ne čekajte radno mjesto, usudite se sami ga kreirati ne dopuštajući da vas drugi na tom putu obeshrabre, poručili su okupljenim srednjoškolcima i studentima sudionici okruglog stola o temi poduzetništva mladih na području viteške općine, organiziranog u povodu obilježavanja Dana općine Vitez.

Bila je ovo prilika i za upoznavanje mladih s projektima viteškog i travničkog inkubatora kako bi se, po riječima doc.dr. Darija Jerkovića, predstavnika tvtke Economic i Nele Prajninger iz REZ agencije, uspostavile instititucionalne i infrastrukturne pretpostavke za povećanje samozapošljavanja i zapošljavanja među mladima.

„Prepoznajte prave prilike, iskoristite poticaje, ne dopustite da vas obeshrabre ili pokolebaju negativni komentari na putu ka ostvarenju profesionalnih ambicija, konstantno radite na svom obrazovanju i stjecanju vještina koje će poslodavci znati prepoznati, drugim riječima usudite se zakoračiti i sami kreirati poslovne prilike“, poručili su izlagači na okruglom stolu.

Okrugli stol o temi „Poduzetništvo mladih u općini Vitez“, čiji je rad pozdravio i načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić, organizirao je Institut Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

Sudionici su bili ekonomski analitičar prof.dr. Kadrija Hodžić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta „VITEZ“, sveučilišni profesori doc.dr. Darijo Jerković i doc.dr. Lordan Iličić, Amra Kraksner,direktorica Instituta Sveučilišta „VITEZ, Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika općine Vitez za poduzetništvo i lokalni razvoj i Nela Prajninger projekt menadžer u REZ agenciji.

Također, okupljenim srednjoškolcima i studentima obratili su se i Bojana Link i Željko Grubešić, mladi poduzetnici iz Kiseljaka i Busovače, čije poslovne priče mogu poslužiti kao primjer hrabrosti i vjere u vlastite sposobnosti i mogućnosti što je rezultiralo otvaranjem vlastitih, danas respektabilnih srednjobosanskih firmi.