Obilježen Dan općine Travnik i prvi dan proljeća

Obilježen Dan općine Travnik i prvi dan proljeća

Dan općine Travnik i prvi dan proljeća danas je obilježen u ovom gradu nizom manifestacija. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Travnik razmjenjene su odluke općinskih vijeća o bratimljenju između makedonske Općine Karpoš i Općine Travnik, a nakon toga su potpisani i sporazumi o bratimljenju.

Sjednici su prisustvovali i predstavnici tri turske bratske općine, te predstavnici Makarske sa kojom  Travnik ima partnerske odnose. Čestitajući Dan općine predstavnici turskih općina najavili su početak realizacije projekta izgradnje sportskog parka za djecu.

dan_opcine_travnik2-web

Načelnik općine Admir Hadžiemrić  i predsjedavajući OV Travnik, Niko Grganović  u svojim obraćanjima osvrnuli su se na proteklu godinu.

Dan općine i dolazak proljeća na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad obilježeni su  uz kajganijadu i zvuke fanfara.  Članovi Muzičkog društva Travnik su uz zvuke fanfara najavili dolazak proljeća, a članovi Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Tulika“  pustili su golubove. Za potpun ugođaj pobrinulo se MDD „Merhamet“ koje je spremilo prve poljetne kajgane i naravno nezaobilazne travničke ćevape i pitice.