Otvoren novoopremljeni Porođajni odjel

U JU Kantonalnoj bolnici Zenica otvorena je novoopremljena Služba za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju. Ovim svečanim činom implementiran je Protokol o donaciji, vrijedan cca 490.000 € koji je zvanično potpisan 1. decembra 2015-te između Općine Kartepe, Republika Turska, Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice.
Zahvaljujući vrijednoj donaciji kompanije Howon Otomotiv InŞaat Malzemeleri Filtre Sistemleri Sanayi we Ticaret u potpunosti je opremljen Porođajni odjel Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, najmodernijom opremom, prema savremenim zahtjevima i standardima struke za ovu granu medicine. Vrijedna donacija sastojala se od 67 električnih bolničkih kreveta, transportnog inkubatora sa respiratorom, CTG fetal monitora, UZV aparata 4D, UZV aparata standardnog, noćnih ormarića, lampi, stalaka za ctg, ginekoloških preglednih stolica, sterilizatora, porođajnog stola i svega onoga što danas ovaj Odjel čini savremenim i nadasve ugodnim za sve buduće majke koje donose novi život na svijet u našoj Ustanovi. Naravno, da bi nova oprema bila instalirana u opremljenom prostoru, potrudili su se menadžment i uposlenici Bolnice.
U prisustvu mnogobrojnih zvanica v.d. direktor doc.dr.med.sci.prim Rasim Skomorac uručio je najzaslužnijima za realizaciju ovoj projekta zahvalnice: predstavniku donatora Kurtisu Çemu, predstavniku Ari Medikala Mahmutu Guvenu, Islamu Zukanu, direktor Ari Medikala d.o.o. Sarajevo, predsjedniku MDD Merhameta Hajrudinu Šahiću, načelniku Općine Kartepe Huseyinu Uzulmezu, gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću i premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću.
Na kraju svečanosti, nakon presjecanja vrpce gosti su obišli novopremljeni Porođajni odjel Službe za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju i uvjerili se da je donirana oprema isporučena i instalirana, te na opće zadovoljstvo uposlenika Bolnice, menadžmenta i pacijenata izrazili zadovoljstvo učinjenim.