Počela realizacija projekta besplatnih WiFi pristupnih tačaka u mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Zenice, gdin. Fuad Kasumović danas je u Orahovici u finkciju pustio WiFi HotSpot pristupnu tačku. Riječ je o prvoj besplatnoj WiFi tački u okviru projekta kojeg Grad Zenica realizuje sa kompanijom BH Telecom s ciljem poboljšanja uslova života stanovništva na području cijelog grada.

“Internet je danas potreba, a na žalost mnogi naši građani nisu u prilici da plate sebi ovu uslugu. Obećao sam da ću u sve mjesne zajednice dovesti besplatan WiFi signal i s ciljem kvalitetnijeg života to ćemo i uraditi. Građani Zenice trebaju znati, da za ove usluge iz gradskog budžeta neće biti potrošena niti jedna marka. Naprotiv, sa kompanijom BH Telecom smo postigli mnogo povoljniji ugovor za Grad, imat ćemo savremenije centrale i telefone, a u cilju smanjenja troškova sve mjesne zajednice u kojim postoji tehnička mogućnost bit će uključene u novi IP Centrex sistem telefonije Gradske uprave Zenica”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Do kraja novembra 2017. godine u funkciju će biti stavljeno više od 60 besplatnih WiFi pristupnih lokacija. Mjesta na kojima su postavljene WiFi HotSpot pristupne tačke, izabrana su u koordinaciji sa povjerenicima mjesnih zajednica.

Projekat besplatnih WiFi HotSpot lokacija nastaviće se i u narednom periodu. Cilj Gradske uprave je pokriti što veću teritoriju sa besplatnim WiFi signalom.

SSID mreže na svim lokacijama je Grad Zenica. Pristup je slobodan i bez potrebe za ukucavanjem pristupne šifre.

Tags:
,