Razgovor predsjednika dvije kantonalne skupštine

Predsjedavajući Skupština Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona sa saradnicima održali su sastanak na kojem su razgovarali o međukantonalnoj saradnji, te unapređenju iste na područjima gdje su interesi oba kantona. Tokom sastanka razmjenjena su iskustva o dosadašnjem funkcionisanju Vlasti, te poljima gdje bi mogli sarađivati kada su više razine Vlasti u pitanju.
„Razgovarali smo o nekim Zakonima iz podjeljene nadležnosti koji se tiču života građana ova dva kantona. Smatram da je ovo koristan sastanak i nadam se da ćemo i mi organizovati sličan u Travniku gdje ćemo razgovarati o temama koje smo otvorili i koje su bitne za dalju saradnju“, kazao je predsjedavajući Skupštine SBK Josip Kvasina i dodao da se najviše razgovaralo o oblastima finansija, obrazovanja i zdravstva.
Predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Draženka Subašić je istakla zadovoljstvo susretom sa kolegama iz SBK.
„Ovo je bio prvi sastanak i nadam se da ćemo ih održati što više kako bismo mogli zajednički raditi u budućnosti. S obzirom na samu blizinu kantona tu su zajednički projekti koji će se dešavati u budućnosti. Ovo je bio incijalni sastanak i sigurno je da će naša dva kantona zajedno nastupati kada je riječ o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda“, rekla je Draženka Subašić.
Sastanak je organizovan na inicijativu Misije OSCE-a u BiH.