Travnik će krajem aprila biti domaćin sajma tekstila i obuće

Travnik, grad sa višedecenijskom tradicijom u tekstilnoj i industriji obuće, od 24. do 26. aprila ove godine bit će domaćin Sajma tekstila i obuće pod nazivom „Timod EXPO 2019“. Organizatori sajma koji će okupiti najveće proizvođače iz ove braše u našoj zemlji, ali i goste iz inostranstva, su Općina Travnik, Regionalna razvojna agencija – REZ, a podršku daju travnički privrednici i Društvo za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig – Travnik.

„Zbog značaja koji za nas ima tekstilna industrija, kao lokalna zajednica želimo dati svu podršku u daljem razvoju ove privredne grane. Želja nam je da ovaj sajam bude međunarodni i da Travnik, kao centar tekstilne industrije u BiH, bude prepoznatljiva lokacija sa preoznatljivim terminom održavanja sajma.“ – kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić na prvoj sjednici Organizacionog odbora sajma „Timod EXPO“.

RSG Radio medijski pokrovitelj sajma

Radio Stari Grad (RSG) je medijski pokrovitelj Sajma tekstila i obuće „Timod EXPO 2019“ koji će se od 24. do 26. aprila ove godine održati u Travniku, dogovorili su u Sarajevu načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić i Adnan Osmanagić, direktor RSG Media Group.
S obzirom da RSG radio, najslušanija radio stanica u BiH, obilježava 26. godina postojanja i rada načelnik Hadžiemrić uručio je prigodne poklone za slavljenike, a direktor Osmanagić uručio je načelniku posebno izrađeni srebrenjak sa znakom RSG Radija.

Podrška privrednika

Privrednici sa područja općina Travnik i Novi Travnik su izrazili oduševljeje idejom da se u Travniku organizuje Sajam tekstila,kože i obuće i potvrdili učešče na istom.