Zenički DVD dobitnik priznanja Hrvatske vatrogasne zajednice

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su prisustvovali svečanom obilježavanju 90 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir – Hrvatska, koje je održano 28.10.2018. godine u Gradu Belom Manastiru.
DVD Zenica ima potpisanju Povelju prijateljstva sa DVD Beli Manastir. Na svečanosti su dodjeljeni Spomen bratskom DVD-u Zenica i Vatrogasno odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice za međunarodnu saradnju sekretaru Društva Adnanu Ćukleu, koje je urućio predsjednik i zapovjednik DVD Beli Manastir, g-din Vladimir Kedmenec i g-din Josip Molnar. Vatrogasno odlikovanje za međunarodnu saradnju je najveće odlikovanje koje dodjeljuje Hrvatske vatrogasne zajednice tokom godine.

“Ovo odlikovanje nije samo za mene lično već i za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu. To je znak da Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica radi na polju međunarodne saradnje sa vatrogascima iz Republike Hrvatske, Balkana i Europe, što je rezultiralo ovim odlikovanjem. Mi sarađujemo sa vatrogascima iz naše države, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Austrije, dok planiramo proširiti saradnju na Crnu Goru, Njemačku, Poljsku i druge države, te tako razmjenjujemo iskustva, vještine, opremu i dr.“– kazao je sekretar Ćukle nakon uručenog odlikovanja.

Izvor:Zenicainfo.ba