Trikovi u šminkanju

Otkrivamo vam trikove koji će vam pomoći da i vi postanete ekspert za šminkanje, bar kada su neke osnove u pitanju !

 

  1. Zagrijte kreon i dobićete gel eyeliner

 

Stavite na par sekundi vrh kreona bilo koje boje pod plamen upaljača i dobićete gel eyeliner. Kreon će promjeniti strukturu i od tvrde formule dobićete gelastu kakva vam je potrebna za preciznu liniju !

  1. Bijela olovka za jači intenzitet sjene

 

Ako želite intenzivniju boju svoje sjene, nemojte je nanositi u debelom sloju, jer ćete dobiti jako loš efekat. Sjenka će se runiti i spadati. Umesto toga obojite kapak bijelim kreonom, pa preko nanesite željenu senku. Efekat će biti sjajan !

  1. Trik sa kašikom za idealnu liniju eyeliner

 

Dršku kašike prislonite uz spoljašnji ugao oka tako da se njena linija nastavlja na donju liniju oka.  Izvucite trag do željene dužine prateći liniju drške kašike. Zatim, okrenite kašiku na okrugli dio, prislonite ga tako da spojite vrh iscrtanog traga eyelinera sa gornjom linijom trepavica. Ponovo prateći liniju kašike izvucite trag eyelinerom, pa popunite prazninu između. Dalje će vam biti lako da iscrtate liniju trepavica.

Untitled-1

  1. Slani rastvor će oživjeti maskaru

 

Ukoliko vam se maskara osušila, a niste pri novcu da kupite novu, ,,oživite” je tako što ćete sipati nekoliko kapi slanog rastvora. Moći ćete da je koristite bar još 2-3 nedjelje.

 

  1. Pokrijte podočnjake korektorom nanjetim u obliku trougla

 

Možda imate naviku da nanosite korektor na podočnjake u tačkastim tragovima, ali daleko efektniji način jeste da to uradite u obliku trougla. Nanesite korektor tako što ćete iscrtati i popuniti naopaki trougao – donja strana neka ide uz liniju donjih trepavica, a špic trougla niz obraze, ka bradi. Tapkanjem prstima ujdenačite prelaze. Ovako ćete lice vizuelno podići, a tamni krugovi i crvenilo će biti potpuno pokriveni.

  1. Gel olovka za obrve za lakše konturisanje lica

 

Nakon što ste nanijeli podlogu (puder) na lice, vreme je za konturisanje. Gel olovkom za obrve ćete lako obilježiti djelove lilce koje želite da konturišete (ivice čela, usjeke obraza, nos, ivicu brade). Ove olovke imaju tamniju boju, ali se jako dobro razmazuju tako da će vam biti lako da je izjednaćite.