Brand MojSan donirao knjige za potrebe školskih biblioteka

Donacija knjiga branda MojSan u vrijednosti od 10.500 KM za potrebe školskih biblioteka
Najveće bogatstvo je osmjeh na licima djece, a za još jednu pozitivnu priču na kraju uspješne godine pobrinuo se domaći brand, MojSan.
Svim osnovnim školama na području općine Kakanj, kroz dugo pripremani projekat ” Znanje se množi dijeljenjem “, realizirana je donacija knjiga koje su nedostajale školskim bibliotekama. Uspješnu poslovnu 2017. godinu, domaći brand MojSan, proizvođač sistema za spavanje, je podijelio i sa svojim sugrađanima. Ideja za inicijativu poklanjanja knjiga osnovnim školama je potekla od strane direktorice kompanije Delibašić poliuretani d.o.o.- vlasnika branda MojSan, Beadise Delibašić-Husika, koja je i najzaslužnija da se ovaj projekat realizira.
Već neko vrijeme bili smo u kontaktu sa direktorima svih osnovnih škola na općini Kakanj te smo dobili informacije o tome koje knjige za lektire nedostaju u svakoj od školskih bilblioteka. Svakoj od škola smo donirali po 100 naslova uz prigodne poklone za prvaćiće jer smatramo da svako dijete zaslužuje imati kvalitetne uslove za učenje“, kaže Beadisa Delibašić-Husika.
Pored knjiga, obezbjeđen je dovoljan broj spužvi za brisanje tabli za sve škole a da bi osmjeh djece bio još veći svakom prvačiću kojih ima ukupno 407 na cijeloj općini Kakanj darovani su slatkiši i paketići. Ukupna vrijednost donacije je 10.500 KM.
Ponekad nije dovoljno biti samo dobar, nego je potrebno animirati i druge na slične aktivnosti, te se u ovoj kompaniji nadaju da će ova akcija imati odjeka i da će i drugi poslovni subjekti smoći snage i pomoći školama u svom okruženju. Za vlastite ciljeve u novoj 2018. godini  brand Mojsan postavlja intenzivniji nastup na tržištu zemalja EU, proširenje proizvodnih kapaciteta  kao i uvođenje novih linija proizvoda.