Svakog trena mislim na te, zemljo moja

Svakog trena mislim na te, zemljo moja

Svakog trena mislim na te, zemljo moja, naziv je dramskog omnibusa čija je premijera bila 20. marta u Zenici, na rođendan ovoga grada. Sa ovom predstavom je zvanično otvaren teatarski dio 21. MKM „Zeničko proljeće“. Predstava je rađena u koprodukciji BNP Zenica i Otvorene scene Obala – Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Ovaj dramski tekst nastao je objedinjavanjem dramskih tekstova Pismo majci, Tamare Bijelić iz Srbije, Po istinitoj priči, Almira Imširevića iz BiH i Sjedio sam i slušao je kako jede, Nataše Antulov iz Hrvatske. Režiju potpisuje Beograđanin Stevan Bodroža, dramaturgiju Asja Krsmanović, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, koreografiju i scenski pokret Sanja Burić, dok su muziku uradili Nedim Zlatar i Leo Šarić. Radi se o četvrtoj premijeri u okviru 66-te pozorišne sezone i ukupno 710-toj premijeri zeničkog teatra.

U dramskom tekstu Pismo majci glume Robert Krajinović i Faketa Salihbegović – Avdagić, u dramskom tekstu Po istinitoj priči Alen Muratović, Sanja Burić i Robert Krajinović, a u dramskom tekstu Sjedio sam i slušao je kako jede Lana Delić i Dino Sarija.