10. Handball cup Zenica 2020. okupit će oko 600 mladih rukometaša

Škola rukometa Čelika junior od 10. do 12. januara organizuje Deseti Handball cup Zenica 2020. međunarodni rukometni turnir prijateljstva.

Turnir je okupio 20 ekipa iz četiri države: Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Učestvuju 33 selekcije sa 600 dječaka i djevojčica i više uzrasnih kategorija.

Na listi učesnika su Metlika, Bord, Kraljevo, Đakovo, Metalac, a od domaćih ekipa između ostalih učestvuju: Jajce, Travnik, Bosna –Sarajevo, Bosna –Visoko, Sloga, Čelik i drugi.

Deset godina radimo dobar posao.Ove godine se pokazalo da je kvaliteta ostala na nivou ranijih. Bilo je nekih neplaniranih otkaza što je otvorilo mjesto za učešće domaćim ekipama. Naredne godine ide stepenicu više u kvalitetu i broju učesnika”, izjavio je Dženan Dedić, direktor ŠR Čelik junior.

U sklopu turnira seniorska ekipa škole rukometa Čelik junior odigraće prijateljski meč sa odgovarajućom selekcijom rukometnog kluba Brod iz Slavonskog broda.

Prije svega htio bih da zahvalim domaćinu. Ovaj turnir ima jednu dobru tradiciju. Radi se o kvalitetnim ekipama koje dolaze sa prostora bivše države. Mislim da će vremenom ovaj turnir biti sve bolji. Moji prijatelji Zeljko i Dedić zaslužuju samo riječi hvale za organizaciju turnira”, izjavio je za Zenicainfo.ba Senad Baranja, trener rukometnog kluba Brod iz Slavonskog broda.

Danas, drugog dana igraju se utakmice po grupama. Svečano otvaranje turnira je od 17,30 minuta u Areni Husejin Smajlović. Turnir se završava sutra.


Izvor: zenicainfo.ba