Bez golova u crno-crvenom derbiju na Bilinom polju

Nogometaši Čelika osvojili su samo bod u crno-crvenom derbiju protiv Slobode koji je sinoć odigran pod svjetlima reflektora na Bilinom polju.

Nakon vezanih poraza u prvenstvu i iznenađujućeg ispadanja u KUP-u, izabranici Marka Babića i večeras su iznevjerili domaće navijače kojih je sve manje na tribinama zeničkog stadiona.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, bez većih izglednih prilika, mada su gosti bili bliži pogotku, ali su domaćini sačuvali mrežu zahvaljujući golmanu Pavloviću, koji je zaustavio pokušaje Bekrića.

Čelik je u nastavku izmjenama pokušao promjeniti ritam utakmice, pa su od prve minute drugog dijela zaigrali Mahmutović i Jamak, koji su i bili u najizglednijim pozicijama za gol u 58. i 70. minuti, ali bez uspjeha. Gosti iz Tuzle mogli su i do sva tri boda, odlični Pavlović i u drugom poluvremenu uspio je da zaustavi Bekrića. Do kraja susreta mreže su mirovale, te se i nakon 11. kola nastavila agonija koju prolaze oba kluba u posljednjem periodu. Treba istaći da je trener Slobode Mile Lazarević nakon utakmice na Bilinom polju podnio ostavku.