Čelik će se boriti na dva fronta, u KUP-u BiH i prvenstvu

RK Čelik sada ima žestoku borbu na dva fronta: u nedjelju, 10. novembra gost Čelika je odlična trećeplasirana ekipa RK Gradačca, a već u narednu srijedu, 13. novembra, Čelik u Kupu BiH u Areni dočekuje RK Maglaj.

U Rukometnom klubu Čelik ovih dana vlada prava radna atmosfera. Seniorska ekipa ovog kluba ima žestoku borbu na dva fronta: u nedjelju, 10. novembra u Gradskoj areni Zenica gost Čelika u 8. kolu Prve lige Federacije BiH je odlična trećeplasirana ekipa RK Gradačca, a već u narednu srijedu, 13. novembra, Čelik u Kupu BiH u Areni dočekuje vrlo dobru premijerligašku ekipu RK Maglaja, koju predvodi reprezentativac Benjamin Čičkušić.

”Odavno nismo imali borbu na dva fronta kao sada. Zato je u Klubu prava mobilizacija svih snaga. Nastavljamo borbu za prvo mjesto i Premijer ligu u prvenstvu, a želimo i da maksimalno, što dalje ”doguramo” u Kupu BiH. Poznato je da je Čelik prije tri godine igrao u finalu Kupa BiH protiv RK Borca u Banja Luci, kada smo osvojili titulu viceprvaka Kupa BiH i srebrnu medalju. Zašto i ovoga puta ne bi ponovili isto i osvojili srebrnu medalju? Imamo sve uslove, odličnu ekipu, dobar rad za tako nešto”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika. I dodaje da, prema rezultatima u aktuelnoj prvenstvenoj sezoni, Čelik ima najbolje rezultate u Zenici od svih sportskih ekipa.

Takođe, ističe i da Omladinska škola RK Čelika radi odlično, sa trenerima Nedimom Šehićem, Sanelom Hasanovićem i Slavenom Šijakovićem. Škola je BESPLATNA i svaki dan je sve više djece koja se priključuju omladinskom pogonu RK Čelika. Škola sada ima više od 50 polaznika, a dvije ekipe Čelikove škole rukometa se već takmiče u omladinskoj rukometnoj ligi.

Prema odluci Upravog odbora RK Čelika Kup utakmica sa Maglajom biće humanitarnog karaktera, jer će prihod od ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice.

Amna treba da putuje na liječenje u Tursku, a potrebna sredstva za liječenje iznose 3.800 eura.

Tehnički organizator ove humanitarne akcije, u ime Uprave Čelika, je član Uprave Sanel Hasanović.

”Vjerujemo da će se veliki broj posjetilaca utakmice sa Maglajem pridružiti ovoj humanitarnoj akciji za liječenje djevojčice Amne Hamzić. Pored kupovine ulaznica, biće obezbijedjeno da onaj ko želi donira i dodatna sredstva za liječenje male Amne”, ističe Hasanović.