Čelik poražen od Borca na Bilinom polju

Prvi dio Premijer lige okončan je utakmicama 18 kola. U posljednjem ovogodišnjem nastupu Čelik je ugostio ekipu Borca.

Pred malobrojnim gledaocima na Bilinom polju, crno – crveni su susret počeli u sastavu: Pavlović, Brekalo, Čubara, Vrhovac, Dedić, Salčinović, Grahovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Mahmutović. U prvih pet minuta početno ispitivanje snaga. Igra uglavnom na sredini terena.

Gosti u prvih 45 minuta zabiljžili su dvije prilike za gol. Prvo je Crnov u 12. minuti pobjegao uspavanoj odbrani Čelika. Nakon njega u 36. minuti Danilović je ubacio za Vranješa koji šutira pored gola. Jedinu priliku u prvom dijelu domaći su pretvorili u pogodak. U 44. minuti akciju je po desnoj strani započeo Salcinovic, proslijedio do Mahmutovića koji protura loptu za Dedića. Lopta je završila u mreži Lučića za 1:0 za Čelik.

Drugo poluvrijeme počelo je bakljadom Robijaša i prilikom za Čelik. Grahovac je u 46. minuti odlično prošao po desnoj strani. Na vrijeme je inervenisaao Jovanović i izbacio loptu u korner.

Otvorena napadačka igra oba tima u nastavku drugog dijela. Gosti u 82. minuti zamalo da postgnu gol. Brza akcija Zilkića i Vranješa. Na sreću Vranješ neprecizan u završnici.
Upornost gostiju ipak se isplatila u 85. minuti pogriješio je Jamak. Jakupović pogađa mrežu Pavlovića za 1:1. Gosti su do pobjede došli u posljednjoj minuti. Nakon kornera u gužvi se najbolje snašao Vujaklija i zatresao mrežu Čelika za 1:2. Zaslužena pobjeda gostiju. U posljednjem 19. kolu Čelik gostuje kod Mladosti.
Izvor: zenicainfo.ba