Današnjom prozivkom na Bilinom polju, počele zimske pripreme nogometaša Čelika

Današnjom prozivkom na Bilinom polju, nogometaši Čelika zvanično su počeli pripreme za drugi dio sezone. Današnje okupljanje u klupskim prostorijama proteklo je sa mnogo novih imena, kako u stručnom štabu tako i u upravi.

Očekivanja novog trenera Umita Ozata kao i njegovih prethodnika su velika.

“Bitni su nam samo igrači koji će biti s nama. Očekuje nas teško vrijeme. Imamo potrebu da puno radimo i da uhvatimo dobar ritam. Trudićemo se da dovedemo ekipu na najbolje mjesto na tabeli”, rekao je Ozat.

Trener Čelika je između ostalog naglasio kako je zadovoljan novim igračima, a da im je u planu dovođenje još jednog dobrog napadača ili krilnog napadača.

Na novinarsko pitanje može li Čelik obezbijediti opstanak u ligi, Ozat je kazao kako je to komično pitanje.?

„Nismo došli samo da ostanemo u ligi, želimo u vrh. Ne vjerujem da ćemo ove sezone imati problema sa opstankom, ali naredne sezone je cilj šampionska titula“, pojasnio je novi trener zeničkog premijerligaša.

Umit Ozat

Današnjoj press konferenciji prisustvovao je i kapiten Fenan Salčinović koji je bio odmjeren u svojim izjava:

„Nova godina, novi problemi ja bih rekao. Mislim na tabelu i bodove… Sami smo sebi krivi, nadam se da ćemo sami sebe izvući iz ovoga. Ja ne bih puno pričao jer mi svi u zadnje vrijeme puno pričamo a malo radimo. Prije svega treba da se dobro pripremimo, da se fokusiramo na pripreme. Obezbijeđeni su nam dobri uslovi i to trebamo iskoristiti da se što bolje pripremimo”, izjavio je Fenan Salčinović.

Danas je na Bilinom polju predstavljen i novi direktor kluba. To je Murat Daldiku, koji je više godina bio sportski direktor Adanaspora.

Murat Daldiku

Nova imena u Čeliku su: Nikola Bjeloš, Sanjin Klarić i Semir Bajraktarević.

Na prozivci se nisu pojavili igrači koji su zatražili raskid saradnje sa klubom: Okić, Jamak, Dilaver, Dedić, Pecelj, Brekalo, Blažević, Isić, Miletić i Raguž. Opravdano je bio odsutan stoper Vedran Vrhovac.

Klub je u završnim pregovorima i s povratnikom Kenanom Horićem, koji je nedavno raskinuo ugovor s Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Sportski direktor Edin Prljača najavio je kako će svi igrači koji se nisu odazvali na današnju prozivku, biti suspendovani.

Čelik će prvi dio priprema obaviti u Međugorju, gdje ostaje do 17. januara. Nakon dva dana u Zenici, ekipa će otputovati za Antaliju.

 

Izvor: zenicainfo.ba