Desetkovani Čelik pružio snažan otpor odličnom Maglaju

Utakmica RK Maglaj – RK Čelik. Igrano u sportskoj dvorani u Maglaju. Gledalaca oko 600. Sudije: Mujanović – Sofkić (obje iz Doboja). Rezultat: 33:25 (16:13) za Maglaj.

Rukometaši RK Čelika gostovali su u Maglaju, gdje su igrali pred oko 600 domaćih navijača, uz bubnjeve i gromoglasno navijanje, kao da se radi o prvenstvenoj a ne o prijateljskoj utaknmici. Iako desetkovani, zbog neigranja čak pet prvotimaca, igrači Čelika su pružili snažan otpor odličnom Maglaju.

U Čelikovom timu svi raspoloživi igrači su ulazili u igru i svi su postizali golove: najviše Biogradlija i Šijaković (po 5 golova), zatim Danijel Jurić (4), Oruč i Sumbuljević po 3 postignuta gola, Čelenka 2, a tri igrača po jedan gol – Gušić, Mehić i Kobilica.

Desetkovani Čelik

Ovdje valja istaći da čak pet standardnih prvotimaca nije putovalo u Maglaj: kapiten Adnan Begagić ima bolove u ledjima (neizvjesno je hoće li nastupiti u narednih 15 dana), zamjenik kapitena Faris Mrako ima povredu stopala (prema odluci klupskog ljekara već od ponedjelja će biti u trenažnom procesu), dok je bek Mario Filipović dobio temperaturu, a Aldin Begagić i Ivo Mišković su bili zauzeti u svojim firmama.

Najviše golova za Maglaj postigao je odlični Benjamin Čičkušić (7), zatim Hajdić (6), Memišević (5), te Bašić, Bajraktarević, i Omahić po 4 postignuta gola.

RK Maglaj, prema onome što su prikazali protiv Čelika, ima odličnu ekipu. Posebno dominira bekovska linija: Čičkušić – Memišević – Mehinagić, uz Hajdića, Bajraktarevića i Bašića će biti tvrd orah za sve ekipe u Premijer ligi BiH, koja započinje naredne sedmice.

U narednu srijedu RK Čelik u Zenici igra novu utakmicu – uzvratnu protiv RK Žepča, kojeg je pobijedio u Žepču (28:26).

 

Izvor: zenicainfo.ba