Dilaver: Radili smo dobro, očekujemo pobjedu

Iza nogometnog kluba Čelik je veoma neizvjesna sedmica u kojoj je zeničkom premijerligašu zbog neisplaćenih dugovanja, prijetila suspenzija i izbacivanje iz lige. Nakon izmirenja dugova ekipa i stručni štab su nastavili pripreme za narednu utakmicu 16. kola, protiv Zvijezde 09 na Bilinom polju.

Iako kotiraju loše na tabeli, Zvijezda 09 je opasan protivnik, što su pokazali i protiv Zrinjskog.

„Jedna veoma opasna i dobra ekipa. Tabela nije mjerilo onog što pokazuju na terenu. Za nas veoma važna utakmica pogotovo poslije onoga što se izdešavalo. U ovom trenutku za nas u obzir dolaze samo tri boda. Tako se spremamo i želimo da sa pozitivnom atmosferom uđemo u reprezentativnu pauzu“, izjavio je pomoćni trener Igor Jović.

Prema najavama zbog kartona će izostati  Perišić i Vrhovac dok su ostali spremni za duel.

„Slažem se da je Zvijezda jako dobra ekipa. Ne zalužuju ovo mjesto na tabeli. Imaju dobrih pojedinaca. Mi smo ovu sedmicu radili jako dobro. Podigli smo samopouzdanje i ja se nadam da ćemo uz podršku naših navijača doći do pobjede“, naglasio je Haris Dilaver.

„Danas je veoma teška i bitna utakmica. Nadam se da ćemo uz dobar pristup doći do tri boda“, bio je kratak u izjavi Vladimir Grahovac.

Vlasnik kluba Aydin Olgun odlučio je da za sutrašnji meč ulaz za sve navijače bude besplatan. Klub želi da igrači dobiju što veću podršku s tribina u veoma važnoj utakmici protiv Zvijezde 09. Utakmica Čelik – Zvijezda 09 igra se danas od 13:30 minuta.

 

Izvor: zenicainfo.ba