“Festival ženske košarke” u znak sjećanja na Amnu Fazlić

Petog oktobra 2009. godine nesretnim slučajem nastradala je Amna Fazlić, mlada i talentovana košarkašica zeničkog Čelika.

Zenica i BiH izgubili su tada jednu od najtalentovanijih košarkašica. U znak sjećanja na Amnu Fazlić, košarkaški klub Čelik u subotu 5. oktobra odigrat će prijateljsku utakmicu sa ekipom sarajevskog Play offa. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, klub nije bio u mogućnosti da organizuje turnir seniorskih ekipa.

Zato će biti organizovan “Festival ženske košarke“ na kojem će osim kadestke selekcije domaćina Čelika, učestvovati Play-Off iz Sarajeva, Stars iz Fojnice, Vitez i Berselum iz Turbeta. Turnir će se igrati u Areni Husejin Smajlović, sa početkom u 12 sati.

Revijalna utakmica sa Play offom biće ujedno i prva ozbiljnija proba za košarkašice Čelika pred nastupajuću sezonu u prvenstvu BiH. U narednoj sezoni mladu i perspektivnu ekipu Čelika će predvoditi bivša igračica ovog kluba Aida Kalušić.
„Košarka mi je pružila lijepe trenutke u životu, naročito u mom matičnom klubu Čeliku. Ovo je jedan od načina da se odužim. Kao igračica osvajala sam medalje u svim kategorijama. Nadam se da ću biti uskoro u prilici da to uradim i sa trenerske pozicije. U protekla dva mjeseca, radili smo intezivno, naročito na fizičkoj spremi. Cilj nam je afirmacija mladih košarkašica, dok nije prioritet plasman na tabeli“, izjavila je Aida Kalušić, trenerica košarkaškog kluba Čelik.

Kapitensku traku u narednoj sezoni nosiće Anida Čorović.

„U odnosu na prošlu sezonu, imali smo odrđenih izmjena u timu. Radimo kvalitetno. Sve igračice nastoje se nametnuti novoj trenerici i izboriti mjesto u timu. Cilj nam je kao i prošle sezone osigurati opstanak u ligi. Mislim da uz stečeno iskustvo mlađih košarkašica i nas iskusnijih, možemo bolje nego lani“, kazala je na press konferenciji Anida Čorović.

Zbog povrede ramena start sezone će propustiti Nedžla Kovačević.

 

Izvor: zenicainfo.ba