FOTO: Igor Arsenić pobjednik II Međunarodnih skokova u vodu Zenica 2019.

Danas su na zeničkim bazenima u Crkvicama održani II Međunarodni skokovi u vodu, takmičenje na kojem je nastupilo preko 20 skakača.

Pobjedio je Igor Arsenić iz Banja Luke sa ukupno osovojenih 96 bodova, a pratili su ga Aleksandar Aleksić sa 95,5 i Danko Dangubić sa 95 bodova.

Zahvaljujući sponzorstvu sa Red Bull-om ove godine posebnu pažnju ali i aplauze dobile su i dvije djevojke, Lana Marković iz Beograda i Laura Rose iz Sjedinjenih Američkih Država, tačnije iz Teksasa koje su nastupile na takmičenju.

„Što se tiče ostale takmičarske ekipe, u pitanju su jako stručni ljudi, kao i sudijski žiri. Kao legenda Starog mosta dolazi nam Lorens Listo, koji se ove godine zvanično oprostio od ovog sporta nakon 13. titule, a naš Emir je nažalost bolestan, pa se nije ni odazvao. Ono što je bitno naglasiti sve je proteklo u najboljem redu i bez povreda“ rekao je Mustafa Šarić, organizator II međunarodnih skokova u vodu i trećeplasirani na takmičenju skokova sa Starog mosta koje je proteklog vikenda održano u Moastaru.(A.N./S.H.)

 

Izvor: zenicainfo.ba