Futsal: Neimari dočekuju Željezničar u derbiju kola

Derbi 10. kola Prve futsal lige Federacije BiH i ujedno derbi prvenstva odigraće se sutra u Areni Husejin Smajlović.

Malonogometni klub Neimari iz Zenice ugostiće ekipu Željezničara iz Sarajeva. Biće to duel dvije najbolje ekipe u dosadašnjem dijelu lige. Gosti u Zenicu stižu bez poraza i sa omjerom 5 pobjeda i tri remija.

Na drugoj strani ekipa trenera Mersida Burekovića ima odličan učinak. Drugi su sa 4 pobjede, tri remija i sa jednim porazom. Upravo to je izgubljena utakmica u Sarajevu od Želje rezultatom 2:1.

„Na početku drugog dijela sezone pobjedili smo Drinu sa 7:3. Prošle sedmice igrali smo neriješeno 4:4 u gostima sa Žepčem. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom svoje ekipe. Dočekujemo ekipu Željezničara koji nam bježi tri boda. Imamo šansu da se izjednačimo na tabeli. Biće to derbi. Ovom prilikom bih pozvao zeničku publiku da dođe u što većem broju i da nam pomognu da ostvarimo pobjedu“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Mersid Bureković.

Zenički hakleri marljivo su trenirali tokom sedmice i maksimalno spremni dočekuju susret. Zbog povrede će izostati Amir Redžić, a zbog kartona Seldin Zatagić, dok je van države  Sulejman Salkić.

„U prvom dijelu lige odigrali smo dobro protiv Željezničara sa ekipom koja je tek osnovana. Oni su jaki u prekidima i blokovima. Mi ćemo nastojati da odigramo što bolje. Igramo pred svojom publikom i sa kvalitetnim timom, što smo potvrdili dosadašnjim rezultatima. Veliki motiv je igrati pred domaćom publikom. Atmosfera u timu je pozitivna i vjerujemo u povoljan rezultat“, naglasio je kapiten Nermin Pašalić.

„Pripreme za utakmicu su u završnoj fazi. U organizaciju je uključen veliki broj ljudi. Prošla utakmica je bila veoma posjećena, a nadamo se još boljem odzivu naših navijača, bez kojih ova priča ne bi izgledala ovako. Zahvaljujem se Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću na podršci i kupovini dresova i hvala gospodinu Čazimu Huskiću koji nam pomaže u svemu“, istakao je Enes Kovačević, predsjednik MNK Neimari.

Utakmica 10. kola Prve futsal lige Neimari-Željezničar igra se sutra 15. februara od 20 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba