Futsal: Neimari upisali veoma važnu pobjedu

Drugo kolo Prve futsal lige Federacije BiH donijelo je prvi domaći susret za Malonogometni klub Neimari Zenica, u kojem su ugostili veoma kvalitetan tim MNK Žepče.

U dvorani Bilimišče Neimari su upisali veoma važnu pobjedu rezutatom 6:3. Gosti iz Žepča bolje su otvorili susret te u sedmoj minuti preko Ivana Martinovića dolaze u vodstvo, pa se sa minimalnih 0-1 otišlo na odmor, nakon prvih 20 minuta igre.

U nastavku na terenu između dvije kvalitetne ekipe koje su priredile pravu malonogometnu poslasticu, presudilo je iskustvo Neimara, nakon svega 4 minute Haris Čajlaković je poravnao na 1-1, a potom je Hadis Krehmić donio rezultatski preokret. Gosti preko Ilije Šimića vraćaju se u utakmicu, te je nakon 29 minuta igre bilo 2:2.

Naredne minute pripale su Zeničanima, Mirza Sejmen je pogodio za 3:2, da bi sa dva pogodka Alija Bajrić nagovijestio pobjedu. Na 5-3 umanjio je nekoliko minuta prije kraja Ivan Martinović, no pitanje pobjednika i konačni rezultat postavio je kapiten Neimara, Nermin Pašalić.

 

Izvor: zenicainfo.ba