Futsal reprezentativci BiH spremni za turnir kvalifikacija za Euro 2022.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 29. januara do 1. februara biti domaćin turnira grupe A kvalifikacija za Euro 2022. Na turniru će osim naše reprezentacije učestvovati selekcije Kipra, Švicarske i Gibraltara.

Za četiri dana boravka u Zenici izabranici selektora Ive Kreze odradili su šest treninga. Zbog povreda upitan je nastup Srđana Ivankovića i Avde Huskanovića, dok bi za mečeve trebao biti spreman Mario Aladžić .

„Ovo nam je šesti trening. Dečki dobro rade. Imamo problema sa povredama ali vjerujem da ćemo spremni dočekati prvi meč. Najviše poznajemo Švicarsku. Njih smo ugostili prošle godine kada smo ih visoko porazili sa 7:1. Švicarci puno ulažu u futsal. Moramo biti ozbiljni da bi to izvukli na našu stranu. Kipar je također zahtijevna ekipa. To će nam biti prva prepreka koju moramo pozitivno riješiti“, izjavio je pred sinoćnji trening u Areni, selektor Ivo Krezo.

„Mi smo svjesni jačine skupine. Dobro radimo i dobro se pripremamo na taktičko tehničkom dijelu. Imamo malih problema sa povredama ali mislim da će sve stvari doći na svoje mjesto do početka takmičenja. Po meni glavni konkurent za prvo mjesto je Švicarska ali mislim da nećemo imati problema jer smo ih prošle godine pobjedili“, izjavio je golman naše reprezentacije Stanislav Galić.

Prvi meč na turniru naši reprezentativci će odigrati protiv Kipra 29. januara u 16:00 sati. U drugoj utakmici prvog kola sastaju se Švicarska-Gibraltar.

 

Izvor: zenicainfo.ba