HPD “Vitez”: U subotu 9. noćno pješačenje

U subotu, 19.1.2019. godine, HPD “Vitez” će organizirati 9. Noćno pješačenje na dionici Vitez – Zabrđe – Zaselje.

Prošlogodišnji noćni pohod okupio je 360 planinara i ljubitelja pješačenja.

Polazak je s Gradskog trga u Vitezu, u 18 sati.

Pješači se dionicom Trg – Bobaši – Zabrđe – Zaselje (planinarski dom).

Na Zabrđu, gdje bi se prema planu trebalo stići do 21 sat, Udruga vikendaša će za sve sudionike pohoda pripremiti besplatnu okrjepu.

Nakon odmora, krenut će se put Zaselja, gdje bi se trebalo stići do 23 sata. HPD “Vitez” za sve sudionike Noćnog pohoda osigurava besplatan čaj i kobasice.

“Dočekat će vas i topao Dom i drugi objekti, uz ugođaj kakav samo planinari i zaljubljenici u prirodu mogu napraviti! Napominjemo kako postoji mogućnost rezervacije smještaja/noćenja u Domu. Također, iz Večeriske (lokalitet Krečane), bit će osiguran autobusni prijevoz do Viteza. Cijena autobusne karte je 2,5 KM. Termin(i) polaska autobusa bit će u dogovoru sa sudionicima Noćnog pohoda. Molimo sve sudionike pohoda da opremu (odjeću i obuću) prilagode vremenskim uvjetima. Obvezno je sa sobom ponijeti baterijsku lampu i šalicu za čaj. Hodate na vlastitu odgovornost, te vas molimo da se pridržavate uputa vodiča HPD-a “Vitez”, koji će zajedno s vama biti u koloni. Vodičima ćete se moći obratiti i u slučaju potrebe za nekom vrstom pomoći i sl., a oni vas sigurno neće ostaviti same, jer se držimo načela “Grupa je jaka onoliko koliko je jak njen najslabiji član!” Dobro došli svi planinari, ljubitelji prirode i svi ljudi dobre volje!”, poručili su iz HPD “Vitez”.

Izvor: centralna.ba