Lorens Listo pobjednik Prvih međunarodnih skokova u vodu “Zenica 2018.”

Zeničanin i drugoplasirani na nedavno održanim skokovima u vodu sa Starog mosta u Mostaru, Mustafa Šarić iz Zenice, u saradnji sa JP Za upravljanje i održavanje  sportskih objekata Zenica, organizovali su danas manifestaciju Prvi međunarodni skokovi u vodu „Zenica 2018“. (A.H.)

 

Iako su vremenske prilike prijetile da umanje zabavu koju garantuju ovakva takmičenja, skokovi sa popularne „desetke“ na zeničkom bazenu ipak su završeni bez padavina.

Nastupilo je 12 skakača iz BiH i Srbije: Aleksandar Aleksić iz Srbije i Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva. Iz Mostara su došli Lorens Listo,Vedad Bašić i Elvir Kovačević, iz Banja Luke Igor Arsenić, Đorđe Gajić i Nikola Vuksan. Danko Dangubić stigao je iz Konjica dok su Zenicu predstavljali Mustafa Šarić, Sanel Duvnjak i Alis Latić.

Pobjedu je na kraju odnio prvi favorit, te aktuelni i višestruki pobjednik skokova sa Starog mosta Lorens Listo. Listo je za pola boda bio bolji od Igora Arsenića iz Banjaluke, koji je sa istom razlikom iza sebe ostavio Aleksandra Aleksića iz Užica, Srbija.

 

Treba istaći da su suci na takmičenju bili Emir Balić, legendarna “mostarska lasta”, Branko Bogićević iz Užica te Sanel Selman iz Zenice.

U revijalnom dijelu publika je imala priliku da vidi i figurativne egzibicione skokove, te predstavljanje mladih nada ovog sporta.