Marko Babić: Na raspolaganju su svi igrači, pobjeda je imperativ

U okviru 11. kola Premijer lige BiH, nogometaši Čelika danas će ugostiti Slobodu iz Tuzle. Kako su na konferenciji za novinare naglasili šef stručnog štaba, Marko Babić i prvotimac Anel Dedić, pobjeda i osvajanje tri boda su imperativ.

„Očekujem pobjede u naredne dvije utakmice. Svojevrsno ohrabrenje svakako je odlična igra u prošlom kolu protiv Radnika, koja nažalost nije okrunjena pozitivnim rezultatom“, kaže Babić.

„Sve su ekipe dobre. Mi nismo na nivou da možemo bilo koju ekipu potcijeniti i reći da možemo lako pobjediti. Mi imamo svojih problema i s tim živimo i radimo. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, da pobjedimo. Ovdje nam trebaju bodovi i sa tri boda opet ulazimo u jednu normalnu i mirniju situaciju na tablici, gdje možemo sljedećih 7 dana u miru raditi i pripremati se za utakmicu protiv Širokog brijega“, dodao je Babić.

Za susret protiv Slobode na raspolaganju su svi igrači, a ohrabrenje što se u prvi tim vraća Nermin Jamak.
„Imamo to što imamo. Non-stop se povlači to pitanje. Nema razloga za bilo kakvom osudom, separacijom, imamo to što imamo i s tim treniramo, radimo i borimo se. Pokušat ćemo izvući najbolje što se može i to je to, nema puno filozofije“, rekao je Babić, ujedno najavljujući da ukoliko ostane u klubu igračke rokade, mogu uslijediti tek tokom zimskog prelaznog roka.

Prvotimac, Anel Dedić, naglasio je da u naredne dvije utakmice ekipa mora popraviti bodovni saldo.

„Nadam se da će to biti već sutra protiv Slobode i iduća protiv ekipe Širokog Brijega. To nam je prijeko potrebno, kako za ekipu, tako i za samopouzdanje, a na kraju krajeva i za tabelu i za bodove za koje igramo“, istakao je Dedić.

Utakmica Čelik-Sloboda igra se danas, sa početkom od 19 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba