Međunarodni rukometni turnir prijateljstva od 11.-13. januara u Zenici

Deveti  po redu Handbal Cup – međunarodni rukometni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa Čelik junior, održaće se od 11. do 13. januara.

 

Na turniru će učestvovati preko 800 dječaka u četiri kategorije. Očekuje se dolazak 28 selekcija u muškoj i 8 selekcija u ženskoj konkurenciji. Osim domaćih ekipa iz BIH, stalni gosti stižu iz Hrvatske, Srbije, Slovenije. Na listi učesnika između ostalih su Nexe, Metković, Đakovo, Metlika, Split. Turnir će se i ove godine igrati u dvije dvorane, na Bilmišću i u Areni Zenica. Osim takmičarskog, organizator će posebnu pažnju posvetiti ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./03. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009./10. godište .

„Ove godine posebnu pažnju smo posvetili promocija bh. a posebno zeničkog rukometa. Ugostićemo oko 30 selekcija. Na prijedlog gostiju iz Evrope, ove godine ćemo promjeniti termin održavanja turnira. Tako ćemo u avgustu za vrijeme školskog raspusta organizovati i Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva. Biće to pravi rukometni spektakl,“ – izjavio je menadžer Škole rukometa Čelik junior, Vladimir Zeljko.

Organizator je najavio i svečanu promocija rukometa u kolicima koji se igra već širom Evrope. Ulaz na sve utakmice u dvorani Bilmišće i Areni biće slobodan. (M.P.)

Izvor: zenicainfo.ba