Mlada reprezentacija poražena na Bilinom polju od Njemačke

„U-21“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su na „Bilinom polju“ u Zenici prvi put poraženi u kvalifikacijama za Euro 2021. Bolja od izabranika Vinka Marinovića bila je selekcija Njemačke koja je pobijedila sa 0:2.

Već u 2’gosti su imali dobru priliku kad je Robin Hack sa peterca pogodio prečku.

Benjamin Hadžić u 8′ ulazi u protivnički kazneni prostor sa desne strane, međutim pogađa saigrača Petra Boju na petercu i lopta se odbija u gol-aut.

Nakon toga do 29′ nije bilo prilika, a onda Nijemci dolaze do prednosti. Hack je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Vladan Kovačević je kratko odbio loptu na koju natrčava Luca Kilian i sa desetak metara pogađa mrežu.

Johannes Eggestein u finišu prvog poluvremena imao dobar pokušaj sa desetak metara, ali je Kovačević dobro intervenisao.

Zinedin Mustedanagić u 73′ izvodi korner sa lijeve strane, a šut glavom Vladana Danilovića sa peterca Markus Schubert odbije u novi korner.

Dobro je pokušao i Mustedanagić u 78′, ali je lopta otišla pored gola nakon njegovog šuta sa ivice kaznenog prostora.

Minutu poslije Njemačka udvostručuje prednost. Mergim Berisha je sa desne strane centrirao, a Lukas Nmecha glavom šalje loptu iza leđa Kovačevića.

Do kraja utakmice više nije bilo prilika.

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine kvalifikacije nastavljaju 15. novembra kad će gostovati u Velsu.

Bosna i Hercegovina-Njemačka 0:2 (0:1)

Stadion: „Bilino polje“, Zenica.

Sudija: Jens Maae (Danska).

Sudije asistenti: Jesper Dahl, Victor Skytte (Danska).

4. sudija: Sandi Putros (Danska).

Golovi: 0:1 Kilian (29′), 0:2 Nmecha (79′).

Žuti kartoni: Milićević, Danilović (BiH).

Bosna i Hercegovina: Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Besim Šerbečić, Ivan Milićević, Zinedin Mustedanagić (85. Nardin Mulahusejnović), Vladan Danilović, Ermedin Demirović, Marijan Ćavar, Benjamin Hadžić (71. Gabrijel Čoko), Nihad Mujakić, Petar Bojo (71. Andrej Đokanović). Selektor: Vinko Marinović.

Njemačka: Markus Schubert, Nico Schlotterbeck, Tim Handwerker (46. Niklas Dorsch), Janni Serra (66. Dženis Burnić), Salih Özcan (46. Lukas Nmecha), Luca Kilian, Robin Hack, Adrian Fein, Vitaly Janelt, Bote Baku, Johannes Eggestein (77. Mergim Berisha). Selektor: Stefan Kuntz.

 

Izvor: zenicainfo.ba