Na Bilinom polju danas mirnije, uplata dugovanja u toku dana

Nakon burne noći i protesta pred istočnom tribinom stadiona Bilino polje, danas u zeničkom premijerligašu drugačija slika.

Prvi saradnici vlasnika kluba Aydina Olguna već su stigli u Zenicu. Generalni sekretar kluba Ismar Huskić, i šef stručnog štaba Slaviša Božičić upoznali su ih sa trenutnom situacijom u klubu.

„Nogometni klub Čelik do kraja dana ili najkasnije do sutra mogao bi izmiriti sve prispjele obaveze prema bivšim članovima kluba, zbog kojih su suspendovani i jučer nisu igrali utakmicu 15. kola Premijer lige sa ekipom  Željezničara. Sve obaveze, kao i one koje smo dužni isplatiti do 7. novembra, bit će izmirene tokom dana. U srijedu s početkom u 14:00 sati bit će održana i pres-konferencija u klupskim prostorijama, a mi se nadamo da će se tada obratiti i predsjednik Aydin Olgun”, izjavio je Ismar  Huskić.

U subotu Čelik na Bilinom polju, u okviru 16. kola Premijer lige, treba ugostiti Zvijezdu 09.

“Predsjednikovi ljudi imaju drugačiju sliku nego što je stanje u Čeliku, ali ko je kriv i odgovoran – vjerovatno njihovi saradnici, koji su iz iste zemlje. I ja sam vidio da su neke nepravilnosti, uočio i saznao neku drugu ‘istinu.’ Ja sam njima predočio onako kakvo stanje jeste ovdje, ali oni mnogo toga nisu znali“, izjavio je Huskić.
Čelik je bio dužan isplatiti bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800, Tariku Adiloviću 25.000, Tinu Karamatiću 10.000, zatim pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322, te Nogometnom klubu Vitez iz Viteza za transfer nogometaša Vedrana Vrhovca 30.000 KM, a do 7. novembra moraju platiti i 7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, kao i još 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću.Ukupan dug je 94.878 KM.

Za danas popodne trener Božičič zakazao je redovan trening svog tima.

 

Izvor: zenicainfo.ba