Na Bilinom polju se sprema velika igračka čistka

Nogometni klub Čelik u sezonu 2019/20 ušao je s velikim ambicijama, ipak na kraju prvog dijela sezone nalaze se na poziciji koja naredne sezone vodi u niži rang takmičenja.

Zeničani će u zimskoj pauzi morati mnogo toga promijeniti kada je u pitanju prije svega organizacija kluba, a zatim i igrački kadar. Do kraja ove sedmice biće poznato ime trenera, koji će klub povesti u nastavku sezone. Najviše izgleda za preuzimanje klupe ima Cihat Arslan, a navodno su na Bilinom polju spremni i za druge opcije, ako bi Arslan odustao od preuzimanja Čelika.

Kada je u pitanju igrački kadar, crno-crveni pod ugovorom imaju preko 30 igrača, a dosta njih neće nositi dres Čelika u drugom dijelu sezone. Ono što je sigurno da će na proljeće Čelik ući s 22 igrača, plus tri golmana, ali i za oporavljene Haruna Vardu i Luku Miletića. Također nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su skrenuli pažnju svojim igrama biće priključeno prvom timu.

Kada su u pitanju pojačanja, Zeničani će sigurno trebati pojačanja u svim linijama, a vidjet ćemo hoće li ponovo promašiti s dolaskom igrača, kao što je to učinjeno u ljetnom prelaznom roku.

Prozivka nogometaša trebala bi da bude do 10. januara naredne godine, a veći dio priprema trebao bi ponovo da bude u Turskoj.