Nastavlja se Premijer liga: Nogometaši Čelika gostuju na Koševu

Reprezentativnu pauzu nogometaši Čelika iskoristili su za mini pripreme u Međugorju. Nakon slobodnog dana ekipa je nastavila sa trenažnim procesom  u Zenici.

Već sutra nogometaše Čelika očekuje teško gostovanje na Koševu kod aktuelnog šampiona Sarajeva.

„Utakmica protiv Širokog bila nam je sigurno prekretnica. Na to se nadovezala i reprezentativna pauza, kako bi se što bolje upoznao sa igračkim potencijalom. Radili smo u Međugorju naporno, momci su trenirali dva puta dnevno. Mislim da smo na najbolji mogući način iskoristili pauzu. Što se tiče utakmice protiv Sarajeva, to je jedna od najboljih ekipa u državi, imaju veliku lepezu kvalitetnih igrača, mi smo spremni da im se suprostavimo. Generalno mi nemamo šta da izgubimo. Čelik je veliki klub i mi moramo sticati naviku da na ovu i slične utakmice idemo sa velikim sampouzdanjem. Nadam se da ćemo odigrati dobro“, izjavio je šef stručnog štaba Slaviša Božičić.

Poseban motiv u narednoj utakmici ima i golman Čelika, Bojan Pavlović koji je nosio dres tima sa Koševa.

„Dobro nam je došla pauza, super smo se spremili. Imamo motiv više protiv najjačih ekipa. Ima još puno da se igra i mnogo bodova je u opticaju. Idemo polako od jedne do druge utakmice. Daćemo sve od sebe“, optimističan je golman Bojan Pavlović.

Na posljednjem treningu pojavila su se i nova stara imena:Armin Duvnjak, oporavljeni Harun Vardo ,zatim mladi reprezentativac Azur Mahmić. Haris Dilaver koji je propustio mini pripreme u Međugorju zbog povrede takođe je počeo trenirati. U tim se nakon odrađenih kartona vraćaju Dedić, Huseinbašić i Carlos.

Prema najavama susret 13. kola BH telekom Premijer lige Sarajevo-Čelik igra se sutra na Koševu od 18 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba