NK Čelik danas na Bilinom polju protiv NK Stupčanica

Nogometaši Čelika nastavili su s lošim partijama u gostima. Zeničani su na Tušnju pali bez ispaljenog metka protiv oslabljenog domaćina, ekipe Tuzla Citiyja koja je isto kao i Čelik bila u krizi igre, ali i rezultata.

Zeničani su nakon oduzimanja tri boda zbog neodigravanja meča protiv Željezničara sada samo na tri boda od zone ispadanja, s toga u posljednja dva kola protiv Borca na Bilinom polju i Mladosti u gostima moraju osvojiti bodove, kako bi “mirnije” otišli na zimsku pauzu.

Pisali smo već da je na treninzima Čelika prisutno 30-tak nogometaša, a šef struke Slaviša Božičić u posljednjih par sedmica tražio je protivnika za prijateljski meč, kako bi na djelu vidio i igrače s manjom minutažom.

Konačno su crno-crveni uspjeli da dogovore prijateljski meč, a protivnik će im biti ekipa NK Stupčanica, koja se nakon završetka prvog dijela sezone u Drugoj ligi-Centar nalazi na trećoj poziciji.

Utakmica između Čelika i Stupčanice planirana je danas na Bilinom polju od 13 sati, a ista će biti zatvorena za javnost. U ovoj utakmici priliku za igru će dobiti igrači s manjom minutažom, ali i nekoliko omladinaca poput Husejnovića, Karalića, Piljuga, Čička i Mahmića, koje stručni štab želi vidjeti na djelu.

Očekuje se da minutažu dobiju Nurković, Zilić, Isić, Baban, Musić, Resić, Žuna, Aganspahić, Keita, te još par nogometaša i omladinaca. Do kraja prvog dijela sezone, Zeničani će pokušati dogovoriti još jedan prijateljski meč.

 

Izvor: zenicainfo.ba