NK Čelik u nedjelju dočekuje Zrinjski, optimističan trener Ozat

Drugi dio Premijer nogometne lige Čelik će otvoriti derbi susretom. U okviru 20. kola zenički ligaš će ugostiti ekipu Zrinjskog.

Nedjeljni susret biće i zvaničan debi turskog trenera Umita Ozata na klupi Čelika.

Iako je u pauzi na Bilino polje stigao veliki broj nogometaša, još uvijek nije završen posao oko registracije stranaca. Trener Ozat danas nije mogao saopštiti sastav sa kojim će započeti utakmicu protiv Zrinjskog.

„Postali smo dobra ekipa i na terenu i van terena. Razumijemo se i mislim da smo kompaktna ekipa. Naravno, u svemu su najvažniji rezultati jer bez rezultata ovo ništa ne vrijedi. Imamo vrlo iskusne igrače poput Kenana Horića, Fenana Salčinovića, Bojana Pavlovića, ali dat ću i mladim igračima iz ovog grada puno prilike. Najmanje dva, tri mlada igrača igrat će tokom cijele sezone. Nije mnogo važno ko nam je protivnik, važno je šta moja ekipa radi. A ja vjerujem svojim igračima”, izjavio je trener Umit Ozat.

„Imamo dosta novih igrača, koji su se odlično uklopili. Siguran sam kako sezona bude odmicala bit ćemo u boljoj situaciji. Pozvao bih sve naše navijače da nas podrže”, poručio je golman Bojan Pavlović.

Čelik u drugi dio sezone ulazi sa učinkom 5 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 10 poraza sa 16 bodova i sa pretposljednjeg, 11. mjesta na tabeli.

Utakmica 20. kola bh telekom Premijer lige Čelik-Zrinjski igra se 23. februara na Bilinom polju sa početkom u 14:30 sati.

Predstavnici NK Čelik i kompanije Carlsberg BH danas su u Zenici, u
prostorijama kluba, potpisali godišnji sponzorski ugovor čime je nastavljena dosadašnja uspješna saradnja. Obnovom ugovora drugu godinu zaredom, ova kompanija sa brendom Pan, obavezala se da će podržati različite sportske aktivnosti Čelika i pomoći crno-crvenim da ostvare što bolje rezultate. Novi godišnji sponzorski ugovor potpisali su novi direktor NK Čelika, Murat Daldik, i direktor kompanije Carlsberg BH, Amir Tobudić.

 

Izvor: zenicainfo.ba