Noćna odbojka na Kamberovića polju

Nakon rekonstrukcije, na upotrebu građanima Zenice stavljeni su betonski tereni na Kamberovića polju. Radi se o dva betonska košarkaška i dva betonska odbojkaška terena čija je rekonstrukcija koštala oko 15.000 maraka. Pored uređenja igrališta, odnosno koševa i mreža, oba odbojkaška terena su osvjetljena reflektorima, a na košarkaškim terenima su postavljene klupe za rezervne igrače. Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Feđa Jovanović kaže da je interes građana za korištenje ovih terena prevazišao njegova očekivanja.
Od osam sati ujutro pa do kasnih večernjih sati tereni su puni kako rekreativaca tako i polaznika škola košarke i odbojke. Ovo je sad jedna zaokružena cjelina na Kamberovića polju i pozivam sve sugrađane da se sa svojom djecom bave rekreacijom. Odbojkaški tereni su osvjetljeni, a radimo na osvjetljenju i košarkaških terena, objašnjava Jovanović. Pomoćnik direktora Mugdim Elezović veli da je ovo od šireg društvenog interesa, ali i koristi.
Naši radnici su učinili napor i u potpunosti sredili četiri terena koje mi na ovaj način poklanjamo našim mladima, kako rekreativcima tako i sportistima. Tereni se koriste potpuno besplatno, a samo mali problem jeste doći na red u ovim ljetnim danima kada je veliki interes naših sugrađana. Stvorili smo jako dobar ugođaj mladima i nadam se da će oni to nastaviti koristiti i čuvati kako bi i u godinama koje dolaze imali kvalitetne terene, ističe Elezović. Za narednu godinu iz Javnog preduzeća najavljuju rekonstrukciju i ostalih terena kao i još neke sadržaje.