Nogomet: Čelik i Tuzla City bez golova na Bilinom polju

Ekipa Čelika je jučer remizirala sa ekipom Tuzla City, rezultatom 0:0, u utakmici šestog kola nogometne Premijer lige BiH.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali je Čelik prvi zaprijetio. U 10. minuti Leon je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio za Dilavera koji ostavlja loptu za Dedića čiji šut sa 13 – 14 metara odlazi preko gola. Uzvratili su gosti u 14. minuti. Husejinović je s desne strane ubacio pred gol Čelika, Ramić šutira glavom, ali lopta odlazi preko gola.

Mogli su donaćini u vodstvo dvije minute kasnije. Na 18 metara srušen je Dilaver, a iz slobodnog udarca pokušao Huseinbašić ali samo do živog zida. Huseinbašić je prijetio i u nastavku. U 23. minuti njegov pokušaj blokira Kojić, a šest minuta kasnije novi pokušaj brani Fejzić. Nakon Huseinbašića na scenu stupa Dilaver. Prvo u 34. minuti Fejzić skida loptu sa glave napadaču Čelika, a u 43. minuti nakon ubačaja Vrhovca u padu šutira golavom, a lopta odlazi za malo pored lijeve stative.

Prvo poluvrijeme su zaključili gosti. Zlatković je ubacio sa desne strane, a Crnkićev šut glavom odlazi pored gola, te se na odmor odlazi bez golova 0:0.

Drugi dio ponovo bolje otvaraju gosti. U 53. minuti Zlatković je šutirao sa 30 – ak metara, a Pavlović uz malu nesigurnost brani. Odgovorili su domaćini sa tri pokušaja u razmaku od pet minuta. U 57. Leon ubacuje na drugu stativu, a Vrhovac za malo kasni. Minut kasnije Blažević ubacuje u kazneni prostor Tuzle sa desne strane, Vrhovac je kratak, a Dilaver nespretno zahvata loptu koja odlazu u gol aut.

Mini pritisak domaćina zaključio je Dilaver. Nakon ubačaja Brekala pokušao je napadač Čelika dva puta, ali nije uspio savladati Fejzića. Uslijedio je period igre bez prilika da bi u 80. minuti nakon ubačaja Huseinbašića ponovo glavom šutirao Dilaver, ali preslabo da bi se savladao Fejzić.

Pokušali su domaći i u 83. minuti. Huseinbašić je prošao po lijevoj strani uposlio Mahmutovića koji šutira sa ivice kaznenog prostora pravo u Fejzića. Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je utakmica završila bez pobjednika 0:0.

 

Izvor: zenicainfo.ba