Održan Pokazni turnir u kuglanju za paraplegičare

U organizaciji Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, održan je Prvi pokazni turnir u kuglanju za paraplegičare.

Turnir je organizovan i za žene i muškarce sa područja Zenice, ali i sa područja Zeničko – dobojskog kantona.

„Napravili smo muško – žensku kombinaciju. Imat ćemo četiri članice i osam članova, koji će se takmičiti i koji će na kraju da dobiju neke simbolične nagrade“, izjavio je Harun Aliefendić, predsjednik Upravnog odbora udruženja.

Samira Đidić, članica Upravnog odbora i zaposlenica Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, nada se da će turnir u kuglanju postati tradicija.

„Nadam se da će ovo vremenom postati tradicija jer smatram da je svakako, bilo koja aktivnost, dobar način promocije osoba sa invaliditetom, a bavljenje sportom nije na odmet“, poručila je Đidić.
Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica, naredni mjesec domaćin je 16. atletskih sportskih igara.

„Naš savez je organizator 16. atletskih sportskih igara, a Udruženje paraplegičara iz Zenice je domaćin ove godine. Sa ponosom možemo reći da već treći put naše udruženje organizuje igre, zajedno sa Savezom i da ćemo biti domaćini preko 130 osoba sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije“, dodaje Aliefendić.

Kroz sport su mnogi članovi ovog udruženja postali aktivni u raznim vidovima svakodnevnog života.

 

Izvor: zenicainfo.ba