Održana hitna sjednica Upravnog odbora RK Čelik

Proteklog vikenda  rukometaši Čelika poraženi u derbi susretu 5.kola od Krivaje u gostima sa 25:19. Ovaj poraz nije poremetio dobru atmosferu u klubu.

To je potvrđeno i na sjednici Upravnog odbora  na kojoj je konstatovano da se igračima Čelika može čestitati na borbenosti i zalaganju, ali da je to jednostavno bio loš dan ove ekipe, bar kad je riječ o postizanju i primanju golova, saopšteno je iz uprave RK Čelik.

”Zato je zaključak Upravnog odbora RK Čelika: Idemo dalje. Ne smijemo klonuti duhom, nego naprotiv još jače krenuti naprijed, još žešće raditi i nadoknaditi propušteno. Imamo dobru ekipu, sjajne momke, dobru atmosferu, mladu ekipu i nema razloga da odustajemo od našeg osnovnog cilja: prvo mjesto i Premijer liga BiH. Na proljeće Krivaja gostuje u Zenici i vratićemo im milo za drago!poručili su nakon sjedice uprave zeničkog ligaša.

Nakon analize prethodne utakmice u RK Čeliku su sve snage usmjerili na naredni meč sa RK Kaknjom. Kapiten tima Faris Mrako,  ima manju povredu arkade i jedino njegov nastup je još neizvjestan. Pouzdani igrač Čelika Adnan Begagić se još nije oporavio od povrede leđa, kao ni Kenan Muslić, koji će prije operacije koljena biti najvjerovatnije pridodat stručnom štabu RK Čelika.

”Posebno ćemo pripremiti taktiku za Kakanj. Do kraja prvenstva ne smijemo imati više nijedan kiks. Iako nam je Kakanj u prethodnom prvenstvu uzeo dva boda (igrali smo neriješeno), sada neće biti tako! Pozivam našu publiku da nas podrži, jer ovi momci to zaslužuju i pobjeda je sigurno naša!”, kazao je trener Seldin Rizvanović.

Subota, 26. oktobar, Arena Zenica, u 20 sati: RK Čelik – RK Kakanj. Dođite i budite dio Čelika!,saopšteno je na zvaničnoj web stranici RK Čelik.