OKK Čelik želi nastaviti pobjedonosni niz protiv Konjica

Pobjedom protiv Igman Burcha u prošlom kolu sa 79:73, košarkaši Čelika vratili su se na pobjednički kolosijek. Trenutno su na trećem mjestu sa omjerom 9:5 u pobjedama i sa 23 poena.

U narednom 15. kolu izabranici trenera Josipa Pandže ugostit će ekipu Konjica. Gosti sa nešto lošijim učinkom od 20 poena trenutno su deveti na tabeli. Ako žele zadržati mjesto u vrhu tabele, košarkaši Čelika moraju uspješno savladati i narednu prepreku.

Na zvaničnoj facebook stranici OKK Čelik, trener Jospi Pandža izjavio je sljedeće:

“Vrlo važna utakmica za nas. Liga je izuzetno izjednačena i svako kolo donosi egal utakmicu ili neočekivani rezultat. Mi jesmo favoriti na papiru, ali moramo biti koncentrirani i agresivni cijelu utakmicu da dođemo do pobjede. Konjic ima kvalitetne bekove, respektiramo ih, ali želimo doći do pobjede. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu na utakmicu i da nas podrže“, izjavio je pred subotnji meč trener Čelika.

Utakmica Čelik-Konjic igra se sutra 8. februara u Areni od 19 sati i 30 minuta. U ostalim mečevima 15. kola sastaju se: IBU Spartans-Radnički, Bošnjak-Turbina, Gen-Travnik, Gračanica-Igman BU i Brčko-Bosna.
Izvor: zenicainfo.ba