Olgun povukao prvi potez: Čelik dobio sportskog direktora

Nakon brojnih događaja koji su se desili proteklih dana, čini se da su u NK Čelik odlučni da konačno imenuju ljude na određene funkcije u klubu. Nakon dugo vremena, crno-crveni će imati sportskog direktora.

Od ponedjeljka tu funkciju preuzet će 48-godišnji Edin Prljača. Ovaj nekadašnji igrač, a sada trener s profi licencom u narednih godinu dana biće zadužen za sportski segment kluba s Bilinog polja. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Prljača je osim Čelika trenirao FK Sarajevo,NK Travnik, Velež, bio je trener golmana Reprezentacije BiH, te je vodio i Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi.

Prljača, koji posjeduje UEFA Pro licencu, također je obavljao funkciju sportskog direktora i trenera Olimpica iz Sarajeva.

Zanimljivo da je prije dvije sezone Edin Prljača vodio NK Čelik u drugom dijelu sezone, ali se nije dobro proveo na klupi Zeničana budući da su rezultatski ispali iz Premijer lige. Poslije je nakon što Borac nije dobio licencu, Čelik dobio istu, te zahvaljujući tome ostao u Premijer ligi.

Vidjet ćemo hoće li Zeničani u narednom periodu imenovati i direktora kluba, ali i ostale funkcije u klubu, budući da je posljednjih mjeseci u administraciji jedini bio generalni sekretar Ismar Huskić, koji nije mogao sam raditi, što se osjetilo i na čitav rad i atmosferu oko kluba.

Zeničani će danas dočekati tim Zvijezde 09, a svi se nadaju da su ova dešavanja bila dodatni motiv za igrače da danas prikažu dobru igru i ostvare pobjedu.

 

Izvor: zenicainfo.ba