Ozat: Ispred nas je teška utakmica, nadamo se pobjedi protiv Radnika

Nogometaši Čelika poraženi su u prošlom kolu na domaćem terenu od Zrinjskog sa 0:2. Ako žele ostati u trci za opstanak u društvu najboljih onda im se loš rezultat ne smije ponoviti u narednom kolu. U posljednjoj utakmici 21. kola zenički premijerligaš će ugostiti ekipu Radnika.

O predstojećem meču na današnjoj press konferenciji govorili su: Umit Ozat, šef stručnog štaba Čelika i mladi nogometaš Selim Žuna.

„Ispred nas je još jedna teška utakmica. Nastavili smo da radimo u dobrom raspoloženju. Mi očekujemo danas jednu dobru vijest, da vidimo hoće li licence biti završene. Ako budu završene, prema tome krojimo jedan, a ako ne budu završene, onda drugi sastav, ali svakako teška utakmica nas čeka”, rekao je trener NK Čelik Umit Ozat.

Mladi nogometaš Selim Žuna između ostalog naglasio je kako trenutno nije lako raditi kada se ne zna koji će i koliko igrača će biti u konkurenciji za tim.

„Okrećemo se Radniku, koji je čvrsta ekipa, koja ima dobre napadače, ali se nadamo pobjedi“, izjavio je Selim Žuna.

Trener Umit Ozat danas je još jednom ponovio kako boravišne dozvole, odnosno licence stranim igračima nisu izdate, ali da u toku dana očekuje konačnu informaciju u vezi licenci. Osim trenera Ozata na spisku stranih igrača je još sedam nogometaša bez registracije: Tamirlan Džamalutdinov, Emir Han Topcu, Egrin Volkan, Firat Gullu , Alim Aykut, Nemanja Zlatković i Elvin Yunuzade.

 

Izvor: zenicainfo.ba