Petarda Zmajeva protiv Lihtenštajna

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je sinoć Lihtenštajn rezultatom 5:0 u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tokom cijele utakmice, naša reprezentacija je dominirala i stvarala šanse. Amer Gojak je prvi zatresao protivničku mrežu, kada je u 11. minuti, na asistenciju Edina Džeke, majstorski pogodio. Do kraja poluvremena Zmajevi su imali još nekoliko prilika, ali se na odmor otišlo s golom prednosti.
Drugo poluvrijeme je donijelo uzbudljiviji i konkretniji fudbal. Sve do 80. minute, naš tim nije uspio naći rješenje za gol, a reviju golova je započeo Duljević, koji je sa preko 20 metara, uz pomoć odbrambenog igrača Lihtenštajna, pogodio protivničku mrežu.

Četiri minute kasnije, Džeko pogađa za 3:0, a odmah u idućem napadu, u 87. minuti, Višća donosi prednost od 4:0. Amer Gojak je svojim drugim, a petim golom u ovoj utakmici, završio ovu lijepu fudbalsku priču.

Vidjeli smo nekoliko lijepih akcija, prodora i driblinga i možemo biti zadovoljni sa osvojena tri boda.

Za par dana, u nedjelju, naši nogometaši igraju još jedan važan meč u Armeniji, gdje nam je potrebna još jedna dobra partija i nova tri boda.

 

Izvor: zenicainfo.ba