Pobjeda košarkašica Čelika u derbiju protiv Play Off-a

Košarkašice Čelika sinoć su u derbiju 16. kola prvenstva BiH bile usješnije od ekipe Play-Offa rezultatom 73:56. Ranijih sezona dueli ove dvije ekipe bili su neizvjesni do samog kraja, a sinoć je pobjednik u Areni riješen mnogo ranije.

Povratkom u tim Nedžle Kovačević, zeničke košarkašice dobile su samopouzdanje i dodatnu dozu kvaliteta. Gošće iz Sarajeva imale su samo 0:2 i 10:13, sve ostalo bilo je u znaku Čelika. Prvi period je završen s vodstvom Čelika rezultatom 20:17. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Zeničanki rezultatom 39:24. Nakon trećeg perioda na semaforu je bilo 58:39. Posljednjih deset minuta potvrdilo je pobjedu domaćih košarkašica za 73:56.

Kod gošći Zerina Alispahić je postigla 15, a Neira Alispahić 10 poena. Kod domaćih Nedžla Kovačević bila je najuspješnija sa 25 poena. Ajla Selimović je postigla 16 koševa, a Anida Čororvić 14 poena.

Pobjedom koja je bila 12. u sezoni, Čelik je trenutno treći na tabeli.

Odlukom KSBiH, ova utakmica uz saglasnost klubova igrala se i kao Kup BiH, a pobjednik ovog meča/sistem A/ obezbjedio je plasman na završnicu takmičenja.

 

Izvor: zenicainfo.ba