Pobjeda rukometaša Čelika za drugo mjesto na tabeli

Derbi susret 8. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever između Čelika i Gradačca, odigran je sinoć u Areni Husejin Smajlović.

Ekipa Čelika zasluženo slavila je rezultatom 30:27. Prvih trideset minuta gosti su uspjeli parirati domaćim rukometašima. Više puta je rezultat bio uegalu: 4:4, 11:11 i 12:12. Dva minuta prije odlaska na odmor, golom najboljeg igrača susreta Edina Gušića, Čelik bježi na plus tri, 15:12. Još jednom je Gušić pogodio pred odlazak na odmor za 16:13.

Nastavak utakmice u znaku domaćina. Za tri minuta igre izabranici Seldina Rizvanovića bježe na plus 5 golova, 18:13. Strijelac je bio Mehić. Filipović je u 50. minuti pogodio za 26:20. Uporni gosti su dva minuta prije kraja stigli na minus tri gola, 29:26 kada je pogodak postigao Jukan. Sve nade gostiju potopio je Šijaković u posljednjoj minuti golom za 30:27, što je bio rezultat utakmice.

U ekipi Gradačca, Spahić je susret završio sa 8 golova, dok je Mehmedčehajić upisao 5 pogodaka. Kod Čelika Gušić i Šijaković su bili najefikasniji sa 8, dok je Mehić upisao 5, a Biogradlija 4 gola.

Zaslužena i sigurna pobjeda Čelika za drugo mjesto na tabeli. Pobjeda je zaslužena ali je morala i trebala biti uvjerljivija u odnosu na igru koju su prikazali u drugom dijelu susreta.

Čelik već u srijedu, 13. novembra u Areni, igra utakmicu prvog pretkola Kupa BiH u rukometu, protiv premijerligaša ekipe Maglaja.

 

Izvor: zenicainfo.ba