Počela nova nogometna sezona

Mudrom i strpljivom igrom nogometaši Metalleghea slavili su Zenici sa 1:3 na otvaranju nove nogometne sezone u našoj zemlji. Utakmici su prethodili protesti najvatrenijih navijača Čelika. Više od 300 navijača Čelika, popularnih Robijaša okupilo se sat vremena prije utakmice u centru Zenice kako bi još jednom iskazali nezadovoljstvo stanjem u klubu. Oni su nakon toga defileom kroz grad stigli do stadiona Bilino polje gdje su po ko zna koji put uputili zahtjev da se usvoji novi statut i reprogram kluba. Tu su se zadržali ispred južne tribine nekoliko minuta, a onda se razišli. Na ovaj način nastavlja se bojkot Robijaša na domaćim utakmicama, dok će ekipa imati podršku na gostujućim terenima. Sama utakmica odigrana je po izuzetno toplom i sparnom vremenu, a tek u drugom dijelu gledaoci su vidjeli nešto bolji nogomet. Povela je ekipa Metalleghea u 45.minuti iz jedanaesterca, a strijalc je bio Siniša Dujaković. Čelik je izjednačio u 60.minuti golom Danijala Brkovića. Novo vodstvo gostima donosi u 83.minuti Nebojša Popović za 1:2, a konačnih 1:3 postavio je Sinića Dujaković.
Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja remijer 1:1 kod Krupe započeli su novu nogometnu sezonu. Golom Ramovića Mladost je povela, ali im je pobjedu uskratio Koljić golom za izjednačenje. Trener u stručnom štabu Mladosti Nermin Šabić istakao je da su zadovoljni bodom, te da je ovo bila dobra premijera za obje ekipe.
Nogometaši Viteza također su imali dobru premijeru u novoj sezoni. Oni su sa vrućeg terena u Široko brijegu donijeli bod odigravši 1:1. Domaćini su poveli golom Krstanovića u 56.minuti, a izjednačio je Armin Kapetan u 86.minuti.
Nakon ovog meča redove Vitežana pojačao je 25-godišnji vezista Nermin Varupa, koji dolazi iz Travnika. Trener Vitežana na pressici uoči duela sa Širokim Brijegom požalio se na skroman igrački kadar, pa je angažovanje Varupe sigurno pravi potez, ako uzmemo u obzir da ovaj vezista u Premijer ligi ima ubilježenih ukupno 115 nastupa, uz 10 pogodaka i tri asistencije. Nermin Varupa je ponikao u Travniku, a tokom dosadašnje karijere imao je i jednu neugodnu povredu koja ga je odvojila od terena. Uspješno se vratio i vjeruje da će u Vitezu imati priliku da pokaže svoje kvalitete, a sa novim klubom je potpisao jednogodišnji ugovor. U drugom kolu Premijer lige Vitez će na svom stadionu ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja.