Počelo okupljanje ženske juniorske reprezentacije BiH u Zenici

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine koja se plasirala u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020., okupit će se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Bh. „U-19“ igračice će kampu trenirati do 6.12.2019., a selektor Dragan Jevtić je pozvao 25 igračica. U sjedištu UEFA-e u Nyonu, „U-19“ reprezentativke Bosne i Hercegovine saznale su imena protivnika u elitnom krugu kvalifikacija za EURO 2020. Ženska juniorska reprezentacija BiH smještena je u grupu 5 sa Francuskom, Portugalom i Italijom. Kvalifikacioni turnir će biti održan u Portugalu od 7. do 13. aprila 2020. godine.

Selektor Dragan Jevtić za zvaničnu stranicu NFSBiH povodom žrijeba izjavio je sljedeće:

„S obzirom na to da smo se plasirali u elitni krug nismo mogli ni očekivati lake protivnike. Sve reprezentacije u ovoj fazi takmičenja imaju kvalitet. Grupa je teška, ali i atraktivna. Zadovoljan sam žrijebom jer su to protivnici protiv kojih možemo igrati. Ove djevojke još nisu rekle posljednju riječ u ovim kvalifikacijama i ja vjerujem u njih. Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i predstavimo našu zemlju na najbolji način. Radujemo se susretima sa atraktivnim protivnicima“, naveo je.

 

Izvor: zenicainfo.ba