Press konferencija NK Čelika uoči duela sa FK Sarajevom

Nogometaši Čelika u nedjelju igraju derbi meč drugog kola Premijer nogometne lige BiH, kada će na Bilinom polju dočaketi ekipu Sarajeva.

Na današnoj press konferneciji trener Hasan Ozer je istakao da su momci sa puno borbe uspjeli izboriti pobjedu protiv Širokog Brijega, a da im u nedjelju slijedi još jedna teška utakmica protiv aktulenog prvaka koji je također sjajno krenuo u novu sezonu.

“Gledao sam utakmice Sarajeva protiv Celtica i Zrinjskog. Celtic je dobra ekipa i imali su poteškoća. Imaju veliki tempo igre i važno je što im je Sarajevo dalo dva gola. Bez obzira koliko imaju povrijeđenih igrača primijetio sam da su vrlo disciplinovana ekipa. Bez obzira što im nedostaju neki igrači radi se o iskusnoj ekipi. Mi ćemo napraviti strategiju i uraditi sve da pobijedimo ovu utakmicu”, kazao je Ozer.

Mladi Vedran Vrhovac je istakao da će najveći teret biti na odbrani, ali je istakao da se nada pobjedi uz veliku podršku navijača.

“Sigurno je da će atmosfera biti rijetka za naše prostore. Vjerujem da će svi igrači da ti svoj maksimum i da ćemo ostvariti povoljan rzultat. Igramo protiv najbolje ekipe u ligi i pozivam navijače da budu naš 12 igrač”, kazao je Vrhovac.

U drugom dijelu press konferencije predstavnici kluba potpisali su sponzorski ugovor sa preduzećem Biss tours. Radi se o kompaniji koja već dugi niz godina podržava premijerligaša sa Bilinog polja, i generalni direktor Ismet Đugum je imao samo riječi hvale za saradnju sa Biss toursom.

“Mi smo i ove godine odlučili da potpišemo ugovor za ovu sezonu. Nadam se da će naš Čelik ove godine uspjeti izboriti Evropu. Pozivam navijače da bodre našu ekipu čitavu sezonu, i naravno u predstojećoj utakmici sa Sarajevom u nedjelju”, kazao je vlasnik Biss tours-a Izet Babić.

 

Izvor: zenicainfo.ba