Press u OKK Čelik: Cilj je plasman u play off, za nešto više potrebna je materijalna podrška

Ovogodišnju takmičarsku sezonu u A1 ligi košarkaši Čelika otvoriće domaćim susretom protiv IBU Spartansa.

U  prethodne dvije sezoni igrali  su finale play-offa, ali su poraženi od Gradine i Proma. Tokom pripremnog perioda odigrali su četiri kontrolne utakmice.

Sa kojim ambicijama Omladinski košarkaški klub Čelik ulazi u ovogodišnju sezonu pojasnio je na press konferenciji Goran Bulajić.

„Prošle dvije godine smo uspjeli izboriti finale play offa. Ove godine smo bili u dilemi kojim putem da idemo. Mislim da bez velike finansijske rezerve  ne možemo razmišljati o plasmanu u društvo najboljih. Ako je cilj za ovu godinu da budemo među četiri najbolje ekipe, to nam je i dovoljno. Sa tim ciljem ćemo krenuti od utakmice do utakmice, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.“

U prvom nastupu pred domaćom publikom Čelik će odmjeriti snage sa neugodnom ekipom IBU Spartansa iz Živinica.

Prvotimac Mirza Keso, optimista je pred sutrašnji meč.

„Spartansi su dobro poznat protivnik. Mi se pripremamo za svaku utakmicu isto. Znamo svoje prinicipe i želje. Svima nam je želja da utakmica i liga prođu sa što manje povreda. Svi se nadamo dobrom rezultatu i pobjedi.“

I ove godine ekipu će predvoditi kapiten Armin Avdibegović. Nakon povrede u tim se vraća Benjamin Bajramović. U konkurenciji za roster biće i Admir Škaljo. Nova imena u klubu su Ranko Križanović, Stefan Britvar i amerikanac  Pejt Taylor, koji je prošlu sezonu igrao za Goražde.

Košarkaški klub Čelik i sportsko društvo Winner iz Zenice dogovorili su saradnju u radu sa mlađim kategorijama, predpionira i pionira koji će zajednički nastupati i Ligi mladih Košarkaškog saveza Zenica.

Utakmica prvog kola A1 lige Čelik-IBU Spartansi igra se danas u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 18:00 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba