Pripreme nogometne reprezentacije ulaze u sami finiš

Večeras od 17 sati nogometna reprezentacija BiH odradila je u Trening centru treći trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Italijom 15. novembra na stadionu Bilino polje. Zbog loših rezultata u kvalifikacijama  zmajevi su izgubili povjerenje navijača. Pobjeda protiv Italije vratila bi samopouzdanje u timu ali i kod navijača.

“Pa sigurno je da smo povjerenje navijača izgubili. Nismo ni jednu utakmicu dobili vani, to je sigurno i za nas neki šok. Mi svakako respektujemo Italiju iako igramo na domaćem terenu. Žao nam je što makar bod nismo odnijeli iz Italije kada smo igrali tamo. Dat ćemo svoj maksimum da rezultat bude što bolji”, izjavio je reprezentativac Eldar Ćivić.

Predstavnicima medija obratio se pred večerašnji trening reprezentativac Zoran Kvržić.

“Sigurno ovaj tim ima veliki potencijal i mislim da će svi ovi mlađi dečki koji su tu, opravdavati povjerenje šefa. Možemo napraviti sigurno dobar rezultat do kraja kvalifikacija i Lige nacija”, izjavio je između ostalog Zoran Kvržić.

Sutra od 17:30 minuta planirana je službena press konferencija reprezentacije Italije, a pola sata kasnije gosti će održati službeni trening na Bilinom polju. Press konferencija bh. Zmajeva je od 19:45 minuta, a trening od 20:30 minuta. Kvalifikaciona utakmica za euro 2020. godine BiH-Italija se igra se u petak od 20:45 minuta na Bilinom polju.

 

Izvor: zenicainfo.ba