Prosinečki: Imperativ pobjede u obje utakmice

Nogometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Zenici gdje je započela pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Finske 12. Oktobara tri dana kasnije sa Grčkom.

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki pred naredne duele ne može računati na Edina Džeku. Dijamant je definitivno otpao za mečeve 7. i 8. kola kvalifikacija.

Sigurno je da Džeke neće biti duži period ni u Romi ni u reprezentaciji. Nadamo se da će se brzo oporaviti i to je najvažnije, da bude dobar i da sve bude kako mi želimo i kako on želi. Imamo period do subote da odlučimo ko će ga zamijeniti. Razmišljamo samo o onima koji su s nama i koji su tu za te dvije utakmice koje igramo s Finskom i Grčkom“, izjavio je selektor Prosinečki na press konferenciji.

Kapitensku traku u naredne dvije utakmice nosit će Miralem Pjanić.

Nakon što je u NS/FS BiH stigla potvrda od FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva Dine Hotića, usljedio je i poziv selektora Prosinečkog. Ovaj igrač nastupa za Maribor. Bh. zamjevi u oba meča imaju imperativ osvajanja maksimalnih šest bodova kako bi zadržali šanse za direktan plasman na EP.

Jučer su reprezentativci odradili prvi od ukupno pet treninga do meča sa Finskom, koji se igra 12. oktobra na Bilinom polju, sa početkom u 18 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba