RK Čelik junior počeo pripreme za narednu sezonu

Prozivkom i prvim treningom jučer su sa pripremama za narednu sezonu počeli rukometaši Čelik juniora.

Kako je kazao trener Vladimir Zeljko pripreme su kasnile 10-ak dana, ali s obzirom da se prvo kolo igra 21. i 22. septembra, smatra da imaju dovoljno vremena za kvalitetne pripreme i da će spremno dočekati start šampionata.

“Kostur ekipe je ostao iz prošle sezone, osim Bajramovića koji ide u Hrvatsku i čiji ćemo status znati do 25. ovog mjeseca. U pregovorima smo sa dvojicom igrača koji bi nas trebali pojačati, ali o tome ćemo kad finaliziramo dogovor. Ambicije su napraviti u predstojećoj sezoni više nego u prošloj kada smo bili trećeplasirani. Smatram da ćemo se mi i Krivaja boriti za ulazak u Premijer ligu. Mi nemamo kapaciteta, ali ukoliko nam se ukaže prilika, svakako da ćemo je iskoristiti”, kazao je Zeljko.

Jedan od najboljih igrača ovog tima Amar Kobilica kazao je da su u prošloj sezoni ostvarili zapažen rezultat.

“Ove godine moramo više. Imamo kvalitetnu ekipu, nastojat ćemo se što bolje pripremiti i odgovoriti zadacima koji budu pred nama”, istakao je Kobilica.

U Doboju će se održati sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH i to 20. augusta na kojoj će biti usvojen izgled takmičenja u narednoj sezoni, odnosno da li će ostati kao i do sada, dvije Federalne lige ili će se formirati jedinstvena Super liga Federacije.

Za omladinske selekcije ovog kluba tokom ljeta nije bilo pauze, te su oni trenirali bez prekida, ali sa smanjenim intezitetom. Istovremeno, učestvovali su i na nekoliko turnira gdje su ostvarili dobre rezultate.

U naredenoj takmičarskoj sezoni Zenica će ponovo imati dva predstavnika u ligi Federacije. Naime, pokušaj ujedinjenja Škole rukometa Čelik junior i Čelika ni iz trećeg pokušaja nije uspio jer iz starijeg ligaša nisu htjeli pristati na ponuđeni ugovor.

 

Izvor: zenicainfo.ba