RK Čelik pojačao kadrovsku bazu uprave i stručnog štaba

Paraleleno sa pripremama rukometaša Čelika za početak naredne prvenstvene sezone, gdje je osnovni cilj osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH, jača se i kadrovska baza uprave i stručnog štaba Čelika.

Za sportskog diretora Kluba imenovan je Adnan Begagić, koji zbog povrede kičme ne može nastupati za klub. Za asistenta šefa stručnog štaba izabran je Kenan Muslić, koji zbog povrede koljena također ne može biti na terenu. Za kapitena kluba imenovan je Faris Mrako, a za njegovog zamjenika Danijel Jurić. Član Upravnog odbora ispred igrača je Aldin Begagić a Skupštine kluba Slaven Šijaković.

Nakon prijateljske utakmice protiv trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH – Bosne u Visokom koja je završena rezultatom 30:35, danas rukometaši Čelika imaju probnu utakmicu protiv komšijskog RK Žepče. Utakmica se igra u Gradskoj areni sa početkom u 19:30 sati.

Uprava RK Čelika je pustila u prodaju članske karte za 2020. koje važe kao ulaznice za sve utakmice RK Čelika u ovoj godini. Cijena ulaznica je 20 KM. Kupovinom ulaznica – članskih karata, Vi pomažete svom klubu – poruka je igrača i Uprave RK Čelika!

 

Izvor: zenicainfo.ba